Ezzie

Ozzie

In 2006 was ik op zoek naar een tweede hond als gezelschap voor mijn border collie mix, en op internet vond ik de herplaats-site van de Zwitserse Witte herders.
Er stond alleen Ozzie op, en eigenlijk was de beschrijving van hem een perfect match met wie wij zochten. Anderhalf jaar, lief karakter, goed met andere dieren – kortom, ik nam contact op, en maakte direct een afspraak voor een wandeling.
Jane (mijn andere hond) en Ozzie hadden het direct gezellig samen en ook ik werd vrijwel meteen verliefd. Slechts enkele dagen later haalden Jane en ik Ozzie in Groningen op!
In het begin moest hij even wennen, hij vond toch bijna alles wel een beetje eng – vreemde mensen, drukte, harde geluiden – en in de hondenschool blafte hij een uur lang alles bij elkaar…
Maar hij wende snel en werd een ware ster in de hondenschool waar wij uiteindelijk tot de GG2 doorgingen!
Oz had het liefste karakter wat je maar kon bedenken, en ook toen ik mijn man leerde kennen en wij samen 3 kinderen kregen, was Oz meteen hun beste vriend.

Jane overleed in 2010 aan een tumor in haar hoofd op 14jarige leeftijd, en daar hadden Oz en ik het wel zwaar mee. Dagenlang zat Ozzie te huilen in huis en het duurde echt voordat hij weer de oude was.
Al jaren hadden wij regelmatig opvanghonden gehad (Ozzie was ontzettend lief ook met vreemde honden binnen) en nu zonder Jane moest Ozzie een beetje meer van de leiding overnemen. Hij pakte dit perfect op en met twee oude herders die we toen vanuit het opvangen hadden gehouden, gingen wij samen verder.
Onze oudste dochter werd in 2011 geboren, en rond deze tijd kwam ook Mango bij ons, een straathond uit Spanje die Oz tot 2018 zou begeleiden.
Ozzie was gek op de kinderen, onze zoon kwam er in 2012 bij en de jongste dochter in 2016.
Ik heb nooit een hond gezien die zo lief was en zo veel geduld had als hij!
Helaas begon de artrose al met een ja ar of 8-9 op te spelen, Ozzie was heel groot ook voor zijn ras, en we begonnen aan supplementen en later ook pijnstillers.
Dit ging met wat ups en downs redelijk goed tot hij in mei, met ruim 13 jaar, niet meer zelf op kon staan en buiten tijdens het lopen omviel.
Maar 2 weken na Ozzie ging ook Mango achter hem aan nadat er uit het niets een enorme tumor ontdekt werd.

Ozzie zal voor altijd hier bij ons zijn, er is geen hond in de wereld die wij liever hadden gehad dan hem!
Ozzie, wij houden van jou en dat zal nooit veranderen!

Jouw familie

 

Ezzie
 Ezzie Ezzie Ezzie Ezzie